Conform traducerii directe: APC este un o solutie lichida pentru curatare universala. Adica curata orice suprafata de la interior sau exterior. Unele substante de tip APC necesita diluare cu apa, iar altele se folosesc ca atare. Poate fi folosit:
– in aspiratorul cu injectie extractie
– intr-un pulverizator sau atomizator

Curata cu succes urmatoarele tipuri de suprafete:
Textile, Plastic, Piele, Motor, Vopsea chiar si sasiul.
In functie de complexitatea acestuia poate fi nevoie sa il agitati cu o pensula sau perie. Sau pur si simplu il aplicati si il stergeti. De asemenea poate fi clatit sau nu in functie de instructiunile prezente pe eticheta

FAQ!
Pot sa spal masina cu un APC? Cel mai probabil da, daca si acel APC este compatibil cu exteriorul masinii tale. Poate fi folosit inclusiv in lancea de spalare.
Pot sa il pun in rezervorul aspiratorului cu injectie extractie? In principiu, da. Insa atentie la capacitatea de spumare a acestuia, spuma poate cauza probleme aparatului cu injectie extractie. Daca chiar nu se poate altfel incercati sa folositi pastile pentru anularea spumei ( google it).
Ca si paranteza: in general evitati sa puneti substantele indiferent daca fac sa nu spuma in rezervorul aparatului cu injectie extractie, folositi un atomizator sau un spray rezistent la substante alcaline. Apoi clatiti si aspirati lichidul cu aspiratorul
Pot sa folosesc un APC pentru a curata pielea? Cu siguranta. Respectati mereu instructiunile de pe eticheta dar si ratia de dilutie recomandata pentru piele! Verificati mereu compatibilitatea cu pielea de pe masina, curatand o zona ascunsa privirii.
Pot folosi un APC pentru a curata plasticul? Cu siguranta da. 99.9% din apc-uri sunt facute sa curete foarte bine plasticul. Diluati conform etichetei, si stergeti cu o carpa umezita in apa deionizata. Suprafata va fi clatita si perfect pregatita pentru a aplica dressingul vostru favorit.
Cum aleg un APC de calitate? Din pacate discutia este mult prea lunga si prea complicata. Iar de obicei implica testarea multor produse pana sa ajungi la o concluzie.
Personal ma ghidez dupa urmatoarele caracteristici:
– PH – nu trebuie sa depaseasca 13
– ratia de dilutie sa fie cat mai buna
– cititi eticheta, si aveti grija sa nu fie caustic (contine soda caustica si alte elemente ce pot strica piesel din piele sau textil)
– de regula daca un APC este caustic miroase foarte intepator iar la sfarsitul zilei de lucru veti avea probleme cu respiratia! Prin urmare daca aveti posibilitatea, incercati sa il mirositi sau sa intrebati vanzatorul cum miroase.
– Incercati sa cumparati de la producatori traditionali de calitate: Meguiar’s, Koch Chemie, Sonax, etc


(Visited 9 times, 1 visits today)